Väntrummet 4

Väntrummet – en poddcast om att hinna se och att bli sedd
Välkommen till poddcasten Väntrummet, podden som tar patientens parti. Programledarna är Helene Öberg, landstingsråd (MP) i Stockholms läns landsting och smärtläkaren Björn Bragée aka Arga Doktorn. Tillsammans träffar de olika patienter som på något sätt farit illa i vården. Björn Bragée hamnade själv på sjukhus och upplevde hur det är att vara en maktlös patient. Idag drivs han av att hjälpa patienter som hamnat i kläm och är känd för sin medverkan i SVT-programmet Arga Doktorn. Där tog han sig an patienter som på olika sett blivit illa behandlade när de sökt vård och såg till att ge dem upprättelse. Med podden Väntrummet vill Miljöpartiet förutom upprättelse ge patienter en röst och en möjlighet att genom att tala direkt med läkaren och politiken få en bättre sjukvårdspolitik.


Avsnitt 4

Rebecca Anserud 26 år och Selene Cortes 38 år, öppnar i det fjärde avsnittet av Väntrummet sina hjärtan och berättar om hur det var att insjukna i psykiska diagnoser. Rebecca som har bipolär sjukdom har legat inne sjutton gånger på slutna psykiatriska avdelningar, testat elchockbehandlingar (ECT) och mängder av olika mediciner. Selene har varit sjukskriven i sammanlagt 4 år för utbrändhet och stress men kan ändå få svårt att bli tagen på allvar eftersom hon inte ”ser sjuk ut”.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Du kan också ladda ner podden här, i din RSS-läsare.

Det här inlägget postades under .

Kommentera